Overleg in een relaxte sfeer.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Overleg in een relaxte sfeer.

Donderdagmiddag topoverleg in Brussel.Minister van Middelkoop van Defensie noemde in zijn afsluitende persconferentie de locatie Chateau St.Gerlach een “gastvrije locatie met een relaxte sfeer”. “We hebben woensdag en vanmorgen bijzondere bijeenkomsten gehad.
De combinatie van werk en omgeving is hier heel bijzonder”, aldus de minister. Van Middelkoop memoreerde het bezoek aan de Gerlachuskerk en de uitleg van de pastoor als “een memorabel moment”. Het gevoerde overleg, o.a. met de Amerikaanse Defensieminister Robert Gates, was een vooroverleg. Donderdagmiddag werd in Brussel het topoverleg met alle NAVO lidstaten gevoerd.
“De ISAF gaat er van uit dat dit jaar een ‘kanteljaar’ wordt in Afghanistan. We zijn op de goede weg naar vrede en stabiliteit in de regio”, aldus van Middelkoop. En typeerde dit met de woorden “the only way is up. Alles komt nu in een stroomversnelling”. Vanaf 15 uur donderdagmiddag zijn alle noodverordeningen opgeheven.
Afgelopen nacht hebben de beveiliging en de marechaussee “een natte nacht gehad”, zoals men het zelf formuleerde. Van enige ongeregeldheden is, zover bekend, niets gebleken. Dat was vantevoren wel ingecalculeerd. “Je weet maar nooit”, aldus een van de persvoorlichters.
“De maatregelen zijn lang niet zo extreem als bij het bezoek van George Bush”.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Veolia rijdt weer over Sibbe/IJzeren.

Sacramentsprocessie afgelast vanavond.

Volgend bericht →