Oversteekplaats Reinaldstraat verdwijnt

Voorpagina » Toerisme » Oversteekplaats Reinaldstraat verdwijnt

De voetgangersoversteekplaats aan de Reinaldstraat gaat verdwijnen. Van deze oversteekplaats wordt steeds minder gebruik gemaakt, zegt het college van B&W in een antwoordbrief aan de Valkenburgse Senioren Partij. De V.S.P. wil de oversteekplaats openhouden.
De Reinaldstraat heeft drie voetgangersoversteekplaatsen. Een bij de kruising met de St.Pieterstraat, een bij het voormalige parkeerterrein villa Via Nova en een bij de kruising met de Nieuweweg. Er ligt een afspraak dat de middelste oversteekplaats bij het gereedkomen van het Centrumplan zal worden opgeheven.
Er is een gevaarlijke situatie ontstaan vanwege het laden-en-lossen van vrachtwagens die op het trottoir staan bij supermarkt Albert Heijn en een doorgang voor de voetgangers blokkeren. Deze moeten dan over de drukke Reinaldstraat hun weg vervolgen. Deze laad-en lossituatie is door de gemeente gecreëerd bij het uitwerken van een verkeersplan behorende bij het Centrumplan. Het college wil op korte termijn met de supermarkt rond de tafel. Uitgangspunt is voldoende loopruimte voor de voetgangers op het trottoir dat tevens gebruikt wordt voor het laden en lossen.
KLIK HIER om de gehele antwoordbrief te lezen.

← Vorig bericht

Minder bezoekers kerstmarkt Gemeentegrot

VV Walram uit de bekercompetitie

Volgend bericht →