Paardenzegening bij de Kluis

Voorpagina » Toerisme » Paardenzegening bij de Kluis

Zondag 3 november om 13.00 uur worden voor de 11e maal op de Schaelsberg bij Walem de Teunisbroodjes gezegend en uitgedeeld aan de leden van de Belangenvereniging van het Actieve Trekpaard (BEHAT). Dit naar een voorbeeld van oud-kluizenaar Arnoldus Haessen.
Wie was Arnoldus Haessen
Een van de belangrijkste bewoners van de Kluis op de Schaelsberg was kluizenaar Arnoldus Haessen. Hij was het die naar voorbeeld van Antonius Abt geneeskrachtige kruidenbroodjes bakte die hij aan de boeren in de verre omgeving van Schin op Geul uitdeelde om de veestapel gezond te houden. Als je dan toch eenmaal bij de Kluizenaar was nam je de hond mee dan kreeg deze met de Hubertussleutel een brandmerk met het H-teken waardoor de hond voor altijd bevrijd zou zijn van razernij. Ook de honden zijn weer welkom en zullen de zegen van Emeritus-Pastoor Jan Janssen, alsmede een broodje, ontvangen. Geruststelling, de Hubertussleutel zal niet meer gebruikt worden. 
De paardenzegening organiseert de stichting Sjaasbergergank samen met Behat deze paardenzegening waar iedere paarden- en hondenliefhebber met zijn/haar paard en/of hond welkom is. Het vindt plaats op het terrein rond de Kluis op Walem.
De Kluis is eigendom van de vereniging tot behoud van Natuurmonumenten. De stichting Sjaasbergergank werkt al ruim 42 jaar samen met Natuurmonumenten en heeft naast de Kluis ook onder andere de Drie Beeldjes in onderhoud.
Na de paardenzegening is de Kluis open.
Foto stichting Sjaasbergergank

← Vorig bericht

Lof van de jury voor Harmonie Amicitia Vilt 

Tentoonstelling 'boven de bieb' in Valkenburg

Volgend bericht →