Paasmaandag open dag in het Museum Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Paasmaandag open dag in het Museum Valkenburg
Op Paasmaandag 22 april organiseert het Museum Valkenburg een open dag om alle grote veranderingen in het museum aan het publiek te tonen.
Er is een nieuwe naam, een nieuw logo en vooral een geheel vernieuwde verdieping. “Wij zijn daar zo trots op dat we alle inwoners van onze gemeente hiermee uitnodigen om op Paasmaandag 22 april a.s. een kijkje te komen nemen in ons museum. Vanzelfsprekend is de toegang die dag voor u gratis”, aldus Willem Vermeer, bestuurslid van het Museum Valkenburg in de Grotestraat-centrum.
Vermeer: “Met onze middenverdieping willen we het verhaal van Valkenburg en omstreken vertellen. Vanaf de oudste oudheid tot de moderne tijd. U vindt er alles over geologie, archeologie en vuurstenen, maar ook over Valkenburg als mergelstad en vestingstad. Thema’s als het Katholicisme, de Geul, het toerisme en de Via Belgica komen voorbij”.
Tijdens Tweede Paasdag is het tevens de laatste gelegenheid om het latere werk van de kunstschilder Lei Molin, oud-inwoner van onze gemeente, te bezichtigen. Op de bovenste etage treft u bovendien een bijzonder mooie expositie aan van werken van Pauline Luiten en Jef van de Leijgraaf.
Het Museum Valkenburg is op maandag 22 april van 10.00 tot 18.00 uur geopend.
Archieffoto ‘museum by night’ Patrick Mous
← Vorig bericht

Politie zoekt hulpverlener

Marc Lotz keert terug in de wielersport

Volgend bericht →