Pad in natuurgebied wordt opnieuw gelegd

Voorpagina » Toerisme » Pad in natuurgebied wordt opnieuw gelegd

Het onlangs aangelegde gecombineerde wandel- en fietspad tussen Tivoli en het Geulbruggetje in de Beemde in Broekhem wordt opnieuw gelegd. Dat zei wethouder Carlo Vankan tegen TV Valkenburg. De opstaande randen aan weerszijden van het betegelde pad komen veel lager te liggen, terwijl het pad veel breder wordt. Er is ruimte voor drie meter breed fiets- en wandelpad.
“Projectleider Buitengoed Geul en Maas en de aannemer van Boekel zijn donderdag bij de schouw ter plekke geweest. Het pad wordt zodanig verbreed dat twee elkaar tegenkomende fietsers voldoende ruimte hebben om elkaar te passeren. De opstaande rand wordt zodanig geminimaliseerd dat waterafvoer mogelijk blijft. De rand wordt een stuk lager gelegd dus”, aldus de wethouder.
Eerder deze week maakte hij via deze website bekend dat de extra kosten binnen het budget van het project Buitengebied Geul en Maas zouden vallen. “Maandag levert de Van Boekel de planning in bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Na akkoord kunnen de werkzaamheden starten”, belooft Vankan die met de kwestie in zijn maag zit. “Ik betreur de hele situatie maar hoop dat het snel opgelost wordt. Het heeft onze prioriteit”.
De situatie is ontstaan door gebrekkige communicatie tussen de beide gemeenten Valkenburg aan de Geul en Maastricht. De opzet van het GOMV-plan met drie instanties is niet optimaal: provincie Limburg en de gemeente Maastricht en Valkenburg aan de Geul. Waarbij de gemeente Maastricht uitvoerende is op het grondgebied van Valkenburg aan de Geul. Zoals in dit geval gebleken is.
KLIK HIER om het artikel van afgelopen woensdag nogmaals te lezen.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Jozefien Koelman in nieuwe 'Kunstwerkt'

Vernieuwde website voor oude foto's

Volgend bericht →