Pad langs Geul voortaan voor de voetgangers

|
, , , ,

Voorpagina » Nieuws » Pad langs Geul voortaan voor de voetgangers

Er is een constructief overleg geweest tussen de buurtbewoners van de Betsy Perklaan en wethouder Vankan van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Dat zegt deelnemer aan het gesprek Jos Smeets tegen TV Valkenburg. “Op korte termijn zal het pad langs de Geul weer voetgangerspad worden. Fietsers worden omgeleid langs het scoutinggebouw en het verharde pad langs het veld van VV Walram richting de Oosterweg”, aldus Smeets.

Het gesprek was een tijd geleden aangekondigd door Vankan. De afvaardiging van de buurt werd in de raadzaal van het gemeentehuis ontvangen en bijgepraat. Wethouder Vankan werd geassisteerd door drie verkeersdeskundigen en een BOA. Vankan memoreerde het tragisch ongeluk van gistermiddag waarbij een bejaarde met zijn scootmobiel uitwijkend voor enkele fietsers on de Geul belandde.  Met de aanwonenden was hij van mening dat de dit jaar ontstane situatie niet wenselijk is. “De gemeente wil zoeken naar oplossingen in het gemeentelijke mobiliteitsplan op korte, middellange en lange termijn”, zegt Smeets.

Bewoners en wethouder bij brug Geul

Bewoner Jos Smeets laat weten dat er “in september een en ander geëvalueerd zal worden.”
Vanaf zondag ziet u de reacties van Cor Strijbosch, bewoner en Carlo Vankan, wethouder op het besluit in het programma TV Valkenburg Vandaag.

← Vorig bericht

Rokers die willen stoppen, krijgen hulp

Officiële opening van het Struchtervoetpad

Volgend bericht →