Pad na storm weer terug in zijn omgeving gezet

Voorpagina » Toerisme » Pad na storm weer terug in zijn omgeving gezet

Een pad is door John van Schyndel, vrijwilliger bosbeheerder, maandag weer teruggebracht naar zijn natuurlijke omgeving. Het diertje was ‘even de weg kwijtgeraakt’ door de storm die over het land van Valkenburg raasde.

afgewaaide-tak

‘Nabreker’ van 2500 kg
Er wordt gewaarschuwd om diverse bossen in en rond Valkenburg aan de Geul de komende dagen even te mijden vanwege het gevaar dat veel bomen en zeker takken instabiel blijken te zijn. Regelmatig kunnen door de stevige wind los zittende takken naar beneden vallen. Maandagochtend kwam John van Schyndel nog een zogenaamd ‘nabreker’ tegen: “een tak van maar liefst 2500 kg zwaar”, zegt hij. “Breekt, blijft nog hangen en door de wind kukelt ie naar beneden”.

Noodkap boom in Berg & Terblijt
De boom ter hoogte van de inrit van de parkeerplaats bij café-zaal ’t Vöske in Berg & Terblijt is als gevolg van de stormachtige weersomstandigheden instabiel geworden. In verband met de veiligheid is de boom maandag gekapt. “Een noodkap”, volgens de gemeente.
Brandweer zuid-Limburg
De meldkamer van de brandweer maakte maandagochtend de balans op. Ze heeft voor zuid-Limburg meer dan 320 storm-gerelateerde meldingen ontvangen. En is meer dan 120 keer uitgerukt voor hulpverlening.

← Vorig bericht

Inschrijven voor de grote optocht

Ladies Amstel Goldrace start met 23 damesploegen

Volgend bericht →