Padelbanen in Houthem klaar

Voorpagina » Toerisme » Padelbanen in Houthem klaar

Het nieuwe park van Tennis Padel Geuldal is twee gloednieuwe padelbanen rijker. De vijf Premium Plus tennisbanen zijn reeds in juni jl. in gebruik genomen. De aanleg van de nieuwe padelbanen bij Tennis Padel Geuldal biedt de leden en belangstellenden uit de regio de mogelijkheid deze sport te beoefenen.

Wat houdt padel in?
Padel is een mix van tennis en squash. Het wordt met vier personen als dubbelspel gespeeld op een rechthoekig veld van 10 meter breed en 20 meter lang. De tennisregels zijn van toepassing maar de wanden zijn onderdeel van het spel. De speelvelden zijn gescheiden door een net en de vloer is voorzien van kunstgras. Er wordt gespeeld met een padelracket, dat voorzien is van een ongelimiteerd aantal gaten en een koord voor om de pols. De bal is voor het oog identiek aan de tennisbal, maar net iets kleiner. De puntentelling is gelijk aan die van tennis en er kan worden gespeeld om twee of drie gewonnen sets. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht. Padel is laagdrempelig, dynamisch, leuk om te spelen, makkelijk te leren door jong en oud en een mooie sport om naar te kijken. Het is een uitdagende sport voor ieder vaardigheids- en fysiek niveau, zelfs voor rolstoelgebruikers.
Clinics
Bjorn Boumans, padelinstructeur en tennistrainer bij Tennis Padel Geuldal heeft een padelcommissie in het leven geroepen om bekendheid en enthousiasme te bewerkstelligen bij de eigen leden en in Zuid-Limburg. Behalve de nodige promotie, zijn er al succesvolle clinics georganiseerd voor leden en niet-leden en voor het najaar staat nog een groot aantal clinics op de agenda. Naast de reeds bestaande tenniscompetitieteams is er bij Tennis Padel Geuldal nu ook een padelcompetitieteam geformeerd, dat in het najaar deel zal nemen aan de landelijke padelcompetitie.
Gebruik
De nieuwe padelbanen worden vandaag gebruikt in het kader van de sportweek. De groepen 3 & 4 van de basisscholen kunnen tussen 9.15 en 14.15 uur op het Sportpark de Kromme Steeg in Houthem gebruik maken van onder andere deze padelbanen.
Foto’s Henri Spronck, TC Geuldal

← Vorig bericht

Bokketennistoernooi 2018

Man in Geul gevallen

Volgend bericht →