Mogelijk wordt gasleiding langs Oosterweg verlegd

Voorpagina » Nieuws » Mogelijk wordt gasleiding langs Oosterweg verlegd

De transportleiding voor gas is na de watersnoodramp van juli vrij komen te liggen en vormt een gevaar. Het voetpad tussen De Drie Beeldjes en de Graafstraat in Schin op Geul is sinds afgelopen zomer afgesloten. De reparatie heeft nog niet plaatsgevonden. Onlangs zijn de hekken bij de Drie Beeldjes door onbekenden weggehaald.
Tijdens de commissievergadering stelde de PGP vragen over dit voetpad. “Het pad wordt door de bewoners erg gemist,  enkele ondernemers merken het aan hun omzet. De omleidingen zijn ofwel niet kinderwagenvriendelijk ofwel een behoorlijke omweg en ook minder leuk voor gezinnen,” stelde Pat-Jos Huisman in de rondvraag.

In zijn antwoord onthulde wethouder Vankan de mogelijkheid om de transportleiding voor gas naar een hoger gelegen deel van het Oostervoetpad te verleggen. “De werkzaamheden zijn ieder geval uitgesteld tot na het winterseizoen. Er zijn meerdere opties: het pad verleggen naar de overkant van de Geul of de transportleiding verplaatsen langs de spoorlijn.”
Na overleg met het Waterschap blijkt dat het schap nog deze maand begint met het verstevigen van de oevers. Daarna kan in samenwerking met Enexsis bekeken worden of de noodvoorziening verwijderd kan worden. En volgens een voorzichtige planning zou het pad begin 2022 opengesteld kunnen worden.

Archieffoto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Geen kerstvieringen na 17:00 uur, ook niet met Kerstmis

Kribkeswandeling Schin op Geul

Volgend bericht →