Parcours WK Cyclocross 2018 nog niet helemaal klaar

Voorpagina » Toerisme » Parcours WK Cyclocross 2018 nog niet helemaal klaar

Vrijdag was in Luxemburg de presentatie van het WK Cyclocross 2018. Valkenburg is de organisator van deze wielerwedstrijd die op de Cauberg wordt gehouden. De door burgemeester Eurlings genoemde Cauberg zal niet in het parcours opgenomen worden. De weg op Nederlands bekendste heuvel is een te belangrijke verbindingsweg en kan niet afgesloten worden. Het parcours zal in zijn geheel gesitueerd worden in en rond het Kuurpark bij het Polferbos. Bijna hetzelfde parcours als door parcoursbouwer Adri van de Poel is uitgetekend in oktober vorig jaar. Dat hoopt in ieder geval de organisatie. Want in oktober kon men weliswaar fietsen door het Polferbos echter dit stuk natuur valt onder de Natura2000 wetgeving. En die legt vele beperkingen op aan een evenement in een natuurgebied.
De organisatie van het WK cyclocross 2018 wordt nu geleid door Gert Veenhuizen, directeur van Landal Greenpark op de Cauberg. Jo Römling, de vorige voorzitter, is nu vicevoorzitter. Dat heeft te maken met de complexiteit van de organisatie van een WK.
In Dagblad De Limburger laat Veenhuizen weten dat er professionals zijn aangetrokken. Zo zijn Roy Packbier (bekend van de Amstel Goldrace) en Dimitri Bonthuis (bekend van de Giro d’Italia-start en de Eneco Tour door Nederland) voor de klus ingehuurd.
De krant laat Adri van der Poel, de parcoursbouwer, aan het woord. “De start- en finishlocatie en het stuk parcours in het Natura 2000 gebied moeten nog aangepast worden. Voor 80% is het overige parcours al klaar. In het voorjaar komt een UCI-delegatie het gehele parcours keuren. Dan moeten de gesprekken met de verschillende (ecologische)-belangengroeperingen afgerond zijn.
Het WK cyclocross wordt volgend jaar op 3 en 4 februari gehouden. Op zaterdag staan de wedstrijden van de Mannen Junioren, Vrouwen -23 en de Vrouwen Elite gepland. Op zondag zullen de mannen -23 en de heren Elite van start gaan. Nu al zijn entreekaarten te koop voor € 27,50 per stuk. Ter vergelijking met het WK in Luxemburg dit weekeinde: € 43,- per stuk. Meer info via: www.limburg2018.nl

De Wereldkampioenschappen Wielrennen op de weg werden al vijf keer in Valkenburg georganiseerd en één keer in Heerlen.

Archieffoto Hans Zwakenberg, TV Valkenburg © 2017
Videos: UCI en TV Valkenburg

 

← Vorig bericht

Prinses Marietje en minister Tiny regeren Oosterbeemd

16-Jarige bestolen van scooter en bewusteloos achtergelaten

Volgend bericht →