"Parel van Valkenburg" krijgt steun

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » "Parel van Valkenburg" krijgt steun

Middels een financiële injectie van provincie en rijksdienstDe Valkenburgse gemeenteraad heeft haar steun uitgesproken voor het herstel en conservering van de Kasteelruine. Daarmee heeft de raad de weg vrijgemaakt voor een subsidie van € 100.000. Deze financiële injectie maakt deel uit van de doelstellingen en het beleid van dit college om cultuur historisch erfgoed te bewaren.
Naast dit geldbedrag krijgt de Kasteelstichting van de rijksdienst voor Archeologie en Monumenten nog eens € 529.000. Wethouder Bert Dauven (Cultuur/AB) maakte daarnaast bekend dat de provincie Limburg 10% van het totale herstelprogramma van de Ruïne tegemoet kan zien.
Deputé Wolfs vertelde Dauven het goede nieuws zondag tijdens de Amstel Goldrace.
Meerdere raadsleden braken een lans voor de ruïne door ook de kapel en de ridderzaal in de restauratiewerkzaamheden te betrekken. En er zou nog een toekomstvisie ontwikkeld moeten worden. Maar dat vond de wethouder toch wel een beetje ver gaan op dit moment. Ook een ingediend amendement door IBGV haalde het niet.
Raadslid Piet Bisschops beoogde met deze “koerswijziging” meer druk op de zaak te zetten door een verdere invulling van een toekomstvisie.
Een ander belangrijk punt voor de ruïne is de toegankelijkheid van het object. “Een project dat heel veel geld gaat kosten” aldus wethouder Dauven.
Foto Ronald Bouwens, Tv Valkenburg © 2005

← Vorig bericht

Nuijtens heeft eerste afscheidscadeau ontvangen

Geulpark krijgt kudde schapen

Volgend bericht →