Parkeerbeleid blijft ongewijzigd.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Parkeerbeleid blijft ongewijzigd.

Meerderheid wil verbeteringen en frauduleuze praktijken aanpakken.Tijdens de raadsvergadering van maandagavond behaalde de parkeermotie van PPGV en VVD geen meerderheid in de raad. Wel stemden SP en Algemeen Belang raadslid Jo Römling voor de motie die met 6 voor en 11 tegen stemmen werd afgewezen.

Jef Kleijnen en Jan Vermeer, beiden fractievoorzitters van hun partijen PPGV en VVD, hadden geen goed woord aangaande het gevoerde parkeerbeleid en wilden dit beleid van tafel vegen. "Er is niet goed gecommuniceerd met de bewoners over de vergunningen, kraskaarten en de tarieven", aldus Kleijnen.

Beide fracties willen de tijd die nog rest alvorens volgend jaar een geheel digitaal parkeersysteem wordt ingevoerd, gebruiken om "van dezelfde fouten die nu gemaakt worden" te leren. Dat laatste ging de coalitiepartijen veel te ver en ze blokkeerden de motie. Nieuwbakken Algemeen Belang fractievoorzitter Henk Bemelmans verduidelijkte het coalitiestandpunt en ‘verdraaide de werkelijkheid’ aldus Kleijnen.

Dat wekte heel duidelijk de frustratie van Kleijnen en Vermeer. Zij betoogden dat indien een systeem niet werkt, iedereen de hand in eigen boezem moet steken en toegeven dat het niet werkt. "Wij zijn er voor de burger. Er is veel onvrede onder de burgers over het systeem. Ook 8 dagen na invoering. Schrappen dus", aldus Vermeer.

De coalitiepartijen AB, CDA, PvdA en D66 konden zich wel vinden in het verbeteren van het systeem en de fouten, en waren ook vorstander van het uitbannen van de frauduleuze praktijken. Daar ging de meerderheid van de raad mee akkoord.

De woordvoerder van de bewoners ventweg aan de Nieuweweg liet na de vergadering weten verder te gaan met acties tegen dit parkeerbeleid.
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Vorstschade aan de Geulkades.

Bert Hardy uit Berg nieuw AB-raadslid.

Volgend bericht →