Parkeergarage en winkels Aan de Kei later klaar

Voorpagina » Toerisme » Parkeergarage en winkels Aan de Kei later klaar

De geplande openstelling van de parkeergarage en winkelcentrum Aan de Kei voor juni zal niet gehaald worden. De oplevering over een maand zal ook niet gehaald worden. Iedereen die het Valkenburgse centrum bezoekt, en dat zijn steeds meer bezoekers sinds begin 2015, kunnen zien dat er zowel binnen als buiten het complex alles nog in de steigers staat.
Maandagavond liet wethouder Jan Vermeer (VVD) zich ontvallen dat hij er rekening mee houdt dat de parkeergarage net voor de bouwvakvakantie, begin juli, open gaat. De officiële opening van het nieuwe winkelcentrum zou gepland staan voor september a.s. De projectleider van Hart van Valkenburg houdt nog steeds vast aan de oplevering van het complex over vier weken. De gemeente Valkenburg aan de Geul is door TV Valkenburg gevraagd om te reageren op het uitstel maar heeft dit tot nu toe nog niet gedaan.

Afgelopen maandag werd tevens duidelijk dat het CDA vijf brieven van centrumondernemers heeft ontvangen waarbij de ondernemers aangaven dat het water tot aan hun lippen staat. Oorzaak: vertraagde afbouw en achterblijvende omzetten. Er zijn compensatiemaatregelen deelde wethouder Vermeer de raad mee. “Daar wordt ook gebruik van gemaakt”.
Volgens een centrumondernemer die niet bij naam genoemd wil worden, duurt het allemaal véél te lang. “Wij hebben vier jaar geleden al een claim ingediend. Hoe lang hebben ze nog nodig om te beoordelen? Iedereen ziet toch dat er minder volk op straat loopt. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te zien dat overal in en rond het complex nog volop gewerkt wordt”.
Iedereen die via de Reinaldstraat rijdt ziet dat de supermarktwinkel niet bereikt kan worden vanwege de stellages van de metselaars. “Weet je hoelang het nog duurt voordat die mergel geschuurd is”?
Lees dit artikel over extra maatregelen college voor ondernemers: https://tvvalkenburg.tv/nieuws/blauwe-parkeerzone-geul-walramplein/

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Taakstraffen en cel in Valkenburgse zedenzaak

Videoreportage uitreiking lintjes online

Volgend bericht →