Parkeerplaats kop Cauberg steeds onveiliger

Voorpagina » Toerisme » Parkeerplaats kop Cauberg steeds onveiliger
De gemeente meldt dat zowel de bedrijven op de Cauberg als de politie een toename constateren van het aantal inbraken in auto’s en het aantal diefstallen van auto’s: 13 incidenten in 2015, 34 incidenten in 2016 en 63 incidenten in 2017.
Reden voor de gemeente om maatregelen te treffen. Als de gemeenteraad op 2 juli a.s. met dit onderdeel van de kadernota instemt, komt er een camerasysteem dat preventief moet gaan werken. En misschien ook correctief omdat beelden teruggezien kunnen worden. Het systeem zal door de gemeentelijke afdeling Veiligheid, Toezicht en Handhaving worden beheerd in combinatie met het cameratoezicht in het centrum van Valkenburg.
Recent berichtte TV Valkenburg over de sloop van het gebouwtje van het bovengrondse parkeerterrein op de kop Cauberg. Holland Casino-portiers heetten bezoekers destijds welkom en waakten over hun auto’s.
Vanaf 1 mei 2014 nam de gemeente Valkenburg aan de Geul de exploitatie van dit parkeerterrein over en veranderde het systeem. Geen portiers en slagboom meer en daarmee kwam er een einde aan het achteraf betalen. Nu geldt vooraf betalen zonder frequent toezicht.
Foto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Blijvend verlies exploitatie Geulpoort

Werk Croix de Bourgogne start

Volgend bericht →