Parkeerplaats Via Villa Nova gaat dicht

Voorpagina » Nieuws » Parkeerplaats Via Villa Nova gaat dicht

De tijdelijke parkeerplaats Villa Via Nova gaat per 10 september a.s. dicht. Dat heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul bekend gemaakt. “Vanaf 10 september 2018 is het terrein afgesloten, zodat niet meer geparkeerd kan worden. Vergunninghouders dienen vanaf deze datum gebruik te maken van de alternatieve parkeermogelijkheden binnen de eigen sector. Een overzicht van deze alternatieven is te vinden op de website www.bereikbaarvalkenburg.nl ” aldus een publicatie van de gemeente. Het terrein is sedert 2011 in gebruik als parkeerterrein.
Op het Villa Via Nova-terrein starten op korte termijn de voorbereidingen voor de realisatie van 10 vrijstaande woningen inclusief infrastructurele voorzieningen en inrichting van de openbare ruimte in het plangebied. De ontwikkelaar Bouwontwikkeling Zuid Projecten I BV heeft voor de verkoop van de woningen een overeenkomst gesloten met Tijs & Cyril Makelaardij en Ruijters Woningmakelaars Heuvelland.
De komende periode worden er snoei- en opruimwerkzaamheden uitgevoerd rondom het parkeerterrein. Ook wordt een proefsleuf gegraven naar de exacte ligging van het bestaande riool. Tijdens deze graafwerkzaamheden is het parkeerterrein ongeveer 2 dagen alleen vanuit de Reinaldstraat bereikbaar. Het 1-richtingsverkeer wordt dan tijdelijk opgeheven.
Uit bodemonderzoeken is een verontreiniging van een deel van het Villa Via Nova-terrein gebleken. Gemeente Valkenburg aan de Geul is verantwoordelijk voor de sanering. Provincie Limburg heeft ingestemd met het saneringsplan. Naar verwachting starten de saneringswerkzaamheden op 17 september 2018.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Forever Lifestyle beurs verplaatst naar maart

Wereldoorlog 2 camp “living history”

Volgend bericht →