Parkeerproblemen aan de Koningswinkelstraat

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Parkeerproblemen aan de Koningswinkelstraat

Vragen aan het College door TransperantIn de Heuvelland editie van Dagblad de Limburger d.d 21 juli namen wij kennis van het opleggen van een geldboete voor Pretpark de Valkenier indien er zal worden geparkeerd in het weiland.Naar aanleiding van dit krantenartikel heeft de fractie TRANSPeRANT enkele vragen omtrent het parkeren voor omwonenden van de Valkenier.
Er zijn na de reconstructie van de Koningswinkelstraat, al meerdere klachten van onze inwoners binnengekomen met betrekking tot parkeren, veiligheid, en verhoogde roetuitstoot. Verder blijkt dat er voor de reconstructie totaal geen overleg met de bewoners is geweest. Tot ieders verbazing werden er parkeervakken aangelegd, waardoor er minder parkeerplaatsen beschikbaar kwamen. Het gevolg hiervan is een verschuiving van voertuigen naar elders en meerdere bewoners moeten nu zelfs straten verderop een parkeergelegenheid zoeken.
Naar aanleiding hiervan heeft de fractie TRANSPeRANT de volgende vragen:
1) Waarom is er voor de reconstructie geen overleg geweest, omtrent parkeervakken en remmende verkeersmaatregelen ?
2) Wordt er wel voldoende gecontroleerd in de wijk voor vergunningshouders betreffende Koningswinkelstraat/Statenlaan en omliggende straten ?
3) Wanneer denkt de gemeente extra parkeerplaatsen aan te leggen ?! En waar komen de parkeerplaatsen voor de bewoners van de flats in de Statenlaan ?
4) Kan er een duidelijkere bebording worden aangebracht zodat bezoekers weten dat dit een gebied is waar uitsluitend door vergunningshouders mag worden geparkeerd ?
Met vriendelijke groet,
Namens fractie TRANSPeRANT,
Dhr. J. Blom
Raadslid TRANSPeRANT

← Vorig bericht

Mogen paarden ook wandelen op wandelpaden ?

Lekker op stap in het Beneden-Geuldal

Volgend bericht →