Parkeerterrein villa Via Nova dicht

Voorpagina » Toerisme » Parkeerterrein villa Via Nova dicht

Het parkeerterrein villa Via Nova sluit vandaag. Het terrein wordt gesaneerd en gebruikt voor woningbouw. Geparkeerd kan worden in de parkeergarage Aan de Kei of op het Walram- en Berkelplein. Daar geldt gratis parkeren in de ochtenduren tot 11 uur.

Vanaf volgende week maandag wordt de bodem van villa Via Nova gesaneerd. Er is een verontreiniging geconstateerd van een deel van het terrein. De provincie Limburg heeft het saneringsplan goedgekeurd.
Volgens opgave van de gemeente worden deze week onderstaande werkzaamheden uitgevoerd:
ZIUT verwijdert de verwijzingsborden naar het parkeerterrein op de Reinaldstraat en op de Nieuweweg. Aan de Reinaldstraat wordt de lichtbak ter hoogte van de voetgangers-oversteekplaats verwijderd. Vanaf woensdag 12 september verwijdert ZIUT de lichtmasten op het parkeerterrein;
VSH koppelt de parkeermeter los van het netwerk;
Lambrix verwijdert de parkeermeter;
RBL Outdoor verwijdert de reclamezuil en
Enexis maakt vanaf dinsdag 11 september diverse stroomkabels spanningsloos.
Janssen grondverzet BV treft voorbereidende werkzaamheden door het plaatsen van een bouwkeet en het afsluiten van het terrein met bouwhekken. De werkzaamheden van Janssen grondverzet BV starten maandag 17 september.
Het bedrijf Quattro Expertise gaat een vooropname van de omliggende woningen uitvoeren. “Op voorhand is niet uit te sluiten dat er door een onverwacht voorval schade aan een woning zou kunnen ontstaan. Daarom heeft de gemeente besloten een vooropname van de woningen uit te voeren. In de vooropname worden eventuele bestaande gebreken of schade aan de woning, voordat de werkzaamheden starten, in een rapport vastgelegd. Aan deze vooropname zijn geen kosten verbonden. De vooropnames worden vrijdag 14 september 2018 uitgevoerd. Woningen worden aan de binnen- en buitenzijde geïnspecteerd. Betreffende pandeigenaren hebben van Quattro Expertise een brief ontvangen”, aldus een persbericht.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Stedenband met China is levendig

Under the Willow tree

Volgend bericht →