Parkeervergunning afschaffen voor Grachtstraat?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Parkeervergunning afschaffen voor Grachtstraat?

Binnen drie maanden evaluatie en duidelijkheid. Indien blijkt dat de parkeerdruk inde Schin op Geulse Grachtstraat nu is afgenomen, wordt het parkeersysteem voor die straat afgeschaft. Dat zei wethouder Charles van Melsen (AB-verkeer) dinsdagavond op vragen van de CDA-fractie. Van Melsen zei dat hij oud-wethouder Jef Kleijnen (PPGV) had geconsulteerd omtrent de gemaakte afspraken in het verleden. Kleijnen had hem verteld dat er toentertijd veel toeristen er hun auto parkeerden.

Het college van B&W heeft dinsdagmiddag besloten dat de komende drie maanden de parkeervergunning wordt opgeschort in afwachting van de beloofde evaluatie.
"Indien de parkeerdruk is veranderd, wat nu door de bewoners beweerd wordt, dan is er aanleiding het parkeervergunningsysteem in de Grachtstraat af te schaffen", aldus van Melsen die het collegestandpunt verwoordde.

Het nieuw aangelegd parkeerterrein bij de Sousberg zou weinig tot niet gebruikt worden. "Ook dat ga ik uitzoeken hoe dat precies zit. Ook vraag ik me af of iedereen tegen het parkeervergunningssysteem is of dat een deel van de straatbewoners er tegen is. Dat wil ik in de komende drie maanden uitzoeken", aldus van Melsen.

Volgens de wethouder is nooit een toezegging gedaan, noch vastgelegd, dat geen kentekenregistratie op de vergunningen zou worden toegepast.
← Vorig bericht

Discussie over voortbestaan Stella Maris.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →