Weer parkeren: de bewoners zitten met de lasten

Voorpagina » Toerisme » Weer parkeren: de bewoners zitten met de lasten

Waarom wordt een inloopmiddag – zoals donderdag 20 september in gemeenschapshuis de Beemde in Broekhem – druk bezocht? 70 inwoners uit de wijk kwamen opdagen met vragen en opmerkingen. Op zichzelf al een teken aan de wand! Opzet is toch om inwoners te informeren over een bepaald onderwerp? Ouderwets klassikaal vragen en uitleg geven. Iedereen in één keer geïnformeerd. Enkele opmerkelijke zaken die voorbij kwamen:
1. nog steeds slechte/gebrekkige communicatie vanuit P1;
P1 bevestigde in de sessie tegenover inwoners dat hun communicatie niet goed verlopen is en dat hun software niet toereikend/up-to-date is.
2. inwoners zonder smartphone en PC: hoe verder?
Wethouder Bisschops neemt deze opmerkingen mee en komt later met mogelijke oplossing.
3. app downloaden voor smartphone pas in december beschikbaar?
De parkeerapp staat nog steeds niet in de app-store terwijl al meer dan een jaar het digitaal systeem gehanteerd wordt. Gezegd werd dat dit eind van dit jaar het geval zou zijn.
4. waarom alleen digitaal parkeren in Broekhem-Zuid en Centrum?
Inwoners vinden het hanteren van twee systemen in één gemeente niet kunnen. In Broekhem-Zuid en in het Centrum wel betalen om te parkeren terwijl in andere wijken/kernen van diezelfde gemeente geen gelden gevraagd worden. Vaak wordt het voorbeeld van Berg & Terblijt aangehaald. Wel de openbare ruimte in Berg renoveren met belastinggeld en vervolgens het gratis parkeren continueren?
5. waarom wordt parkeren niet uit evenementenbeleid betaald?
Verkiezingsleuze bij diverse politieke partijen: gemeente betaald het parkeren in de genoemde gebieden/gehele gemeente eventueel uit de evenementenpot.
6. parkeren direct buiten Broekhem-Zuid en Centrum neemt toe.
Een direct gevolg van het instellen van bepaalde delen binnen de gemeente. Net daarbuiten – en meestal op loopafstand – is gratis parkeren. Niet alleen Broekhem-Noord heeft van dit fenomeen last, ook de kern Vilt. Daar parkeren gasten hun auto en lopen naar de kop Cauberg of zelfs richting centrum.
Sinds medio 2017 is het systeem van digitaal parkeren ingesteld. Dus meer dan een jaar. De redactie van TV Valkenburg vraagt zich af waarom na 14 maanden een inloopmiddag zo druk bezocht wordt? En daarbij nog zoveel onduidelijkheden zijn bij de – meestal oudere – inwoners en gebreken aan het ingekochte systeem kleven.
Hopelijk komt de wethouder met goede oplossingen die tot nu toe uitblijven. Ondanks toezeggingen. De bewoners zitten met de lasten.
Vanaf zondag 30 september hoort u wethouder Claudia Bisschops over de inloopsessie en de uitkomsten ervan via het programma TV Valkenburg Vandaag.

← Vorig bericht

Gevaarlijke oversteek kruising Oosterweg/Hekerbeekstraat

Sjporttaofel over volleybal

Volgend bericht →