Pastoor Burger geschorst door het bisdom

Voorpagina » Nieuws » Pastoor Burger geschorst door het bisdom

Pastoor John Burger van de parochies Houthem, Berg en Terblijt en Broekhem is door het bisdom Roermond geschorst na het tonen van een seksfilmpje aan een moeder van een communicantje. Het incident vond plaats in de pastorie in Berg tijdens de voorbereiding op de communieviering op Hemelvaartsdag. Vanwege het op non-actief zetten van de pastoor is de processie in Broekhem-Noord afgelast. TV Valkenburg meldde dat vanochtend al.
Volgens een publicatie van De Limburger zou pastoor Burger hebben toegegeven dat hij in aanwezigheid van een moeder van een communicant een ongepast filmpje heeft vertoond. Het bisdom neemt de zaak serieus op. TV Valkenburg heeft pastoor Burger gebeld. “Hier ga ik niet op in,” was zijn enige reactie.

Godsdienstlessen gaan voorlopig niet door
Directeur Peter Otermans van de OBS Berg heeft in een mail aan de ouders medegedeeld dat er onlangs een incident heeft plaatsgevonden tijdens de voorbereidingsperiode van de communie. Dit staat los van de school, er zijn geen kinderen bij betrokken geweest. Door de onrust die dit incident heeft veroorzaakt heeft de school, in onderling overleg met het schoolbestuur, besloten om de godsdienstlessen in de school tot nader order op te schorten.

Processies
Nu duidelijk is dat de processie op zondag 19 juni in Broekhem-Noord niet doorgaat, is de vraag of de processie van Vilt op zondag 26 juni wel doorgang zal vinden. Dat is nu nog niet duidelijk. Net zo onduidelijk is het of de eucharistievieringen in de kerken van Houthem, Berg en Terblijt en Broekhem toch kunnen plaatsvinden.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Processie Broekhem gaat niet door

Volledig zomerprogramma van de Seniorenraad

Volgend bericht →