In de voetsporen van St. Gerlach naar graf St. Servaas

Voorpagina » Nieuws » In de voetsporen van St. Gerlach naar graf St. Servaas

Onder dit motto trekt dit jaar – op zaterdag 25 augustus –  een pelgrimsgroep vanuit de Gerlachuskerk van Houthem naar het graf van Sint Servaas. in het voetspoor van Gerlachus, die volgens de levensbeschrijving van hem, dagelijks naar het graf van Servaas trok.
Het programma op 25 augustus is als volgt:
Om 6.30 uur samenkomst in de Gerlachuskerk in Houthem aan de tombe van St. Gerlach. Daar wordt begonnen met een kort gebed. Dan via de Gerlachuskapel in de Onderstestraat, naar Geulhem via het bospad naar boven de Mussenput op, naar de Schone Poel (ongeveer 7.00 uur). Gestopt wordt aan het kleine, heel oude kruis-kapelletje van de Rasberg (7.10 uur) met een kort gebed. Mensen kunnen hier ook aansluiten. Via de Rasberg door de straten van Scharn naar het centrum langs het geboortehuis van St. Lambertus. In de binnenstad wordt gestart met het gezamenlijk gebed.
Via de Sterre-der-Zee wordt gelopen naar de Sint Servaaskerk waar aan het hoofdaltaar de feestelijke pelgrimsmis gevierd wordt. De mis is om 9.00 uur. Na de H. Mis wordt het graf van Sint Servaas bezocht in de crypte. Na het nuttigen van een kop koffie wordt de terugreis naar Houthem op eigen gelegenheid aangezet.
Wilt u meelopen? Meer info via Wiel Coenjaerts, telefoon 043-6042336, email: wmmcoenjaerts@ziggo.nl of via pastoor J.M. Burger, email: jburger@hetnet.nl


 
 

← Vorig bericht

Fietsongeval in Bergstraat

Nieuwe Rosa-den wordt geplant

Volgend bericht →