Perfect verlopen Amstel Gold Race weekeinde

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Perfect verlopen Amstel Gold Race weekeinde

“Het driedaagse Amstel Gold Race weekeinde is perfect verlopen”, aldus wethouder evenementen Jan Vermeer (VVD). Er zijn volgens mededeling van de gemeentewoordvoerder ‘maar’ twee meldingen via beveiliger PolyGarde ontvangen. “er zijn her en der nog wat verbeterpuntjes, maar dat is in het zicht van een dergelijk groot evenement logisch”, zegt Vermeer.
Zelfs het nieuwe camperbeleid is aangeslagen. “Circa 25 campers zijn door onze B.O.A.’s doorgestuurd naar officiële camperplaatsen”. Over medlingen dat campers in woonwijken geparkeerd werden, is bij de gemeente geen melding van ontvangen.
Volgens cijfers van de gemeente Valkenburg aan de Geul hebben de het afgelopen weekeinde circa 20.000 gasten het Geulstadje bezocht. “Het gehele Heuvelland heeft van de wielerkoers geprofiteerd”, aldus Vermeer.
Het begon al op vrijdag. ’s Avonds werd op de flanken van de Cauberg een ‘Challenge’ tussen renners en schaatser gehouden. Voor de eerste keer en gelijk een succes. Vanaf komende zondag ziet u een verslag van deze Radler Challenge via TV Valkenburg Vandaag. Dan ziet u ook wie er gewonnen heeft!
Op zaterdag werd de tourversie van de wielerklasser verreden door circa 16.000 wielerliefhebbers. Die dag ontving oud-winnaar Bernard Hinault uit handen van wielerfanaat wethouder Remy Meijers het officiële verkeersbord ‘pas op voor overstekende dassen’. Waarom werd dit bord aangeboden aan Hinault? Zijn bijnaam luidde ‘Le Blaireau’ hetgeen door Nederlandse, maar ook andere niet-Franstalige sportcommentatoren steevast werd vertaald met ‘De Das’.
Het bord is onlangs langs de Sibbergrubbe en de Kenkersweg in Sibbe geplaatst om automobilisten en fietsers attend te maken op het beschermde dier van bij  een meter lengte. “Als een fietser in de afdaling van de Sibbergrubbe tegen een das rijdt, zijn de gevolgen niet te overzien”, zegt Meijers. “Per maand worden zo’n 4 dassen doodgereden”.
Foto Facebookpagina Remy Meijers

← Vorig bericht

Behoud scholen Houthem en Schin op Geul kreeg alle aandacht

Raad akkoord met afsluiten deel Sittarderweg

Volgend bericht →