Persverklaring burgemeester Martin Eurlings

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Persverklaring burgemeester Martin Eurlings

N.a.v. ongeregeldheden van zaterdag j.l. Ik, en velen met mij, zijn zeer onaangenaam verrast door de gedragingen van een stelletje feestgangers afgelopen weekend. Naar verluidt behoren zij tot de harde kern van de Feyenoordsupporters.
Brallend en brassend, met openbare gebruikmaking van cocaïne, hebben zij de naam van onze toeristengemeente bezoedeld en in diskrediet gebracht. Vele media hebben er melding van gemaakt. Gelukkig heeft de politie het hele gezelschap weten te arresteren.
Maar dit laat onverlet dat we als gemeentebestuur behoefte hebben het hele gebeuren, samen met de politie en met de horecaondernemers, te evalueren. Dit soort incidenten vereisen een gezamenlijke aanpak. Dit kunnen we niet enkel op het bordje van de politie deponeren. Je kunt wel samen een convenant ondertekenen over veilig uitgaan, maar maken we dit ook waar? Met andere woorden: waarom is er zoveel drank verstrekt, waarom zijn er zo weinig meldingen binnengekomen en hoe is er tussen de horecaondernemers in het centrum gecommuniceerd?
Hoe hadden we de escalatie kunnen voorkomen? Ik heb de politie gevraagd uitvoerig rapport uit te brengen over dit incident. Ook voor wat betreft de binnengekomen meldingen. Een ding staat als een paal boven water: we moeten elkaar durven aanspreken op onze verantwoordelijkheden. En bij het niet naleven van de afspraken moeten hier ook consequenties aan verbonden worden.
Samen maken we Valkenburg aan de Geul een sterk merk!

← Vorig bericht

Krijgt Valkenburg-C nieuwe ondernemersvereniging?

Ingezonden brief over kaalslag

Volgend bericht →