Peuterspeelzaal nog tot komende zomer open.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Peuterspeelzaal nog tot komende zomer open.

Instroom aantal leerlingen basisschool volgend probleem.Afgelopen donderdag heeft wethouder Bert Dauven (AB-welzijn) een gesprek gehad met leden van het bestuur en leidsters van de Stichting Peuterspeelzaal Valkenburg aan de Geul omtrent de recente ontwikkelingen rond mogelijke sluiting van de speelzaal in Schin op Geul.

Uit betrouwbare bron vernam Tv Valkenburg dat de peuterspeelzaal nog tot 1 juni 2013 geopend blijft. De gemeente woordvoerder was niet op de hoogte van het resultaat van het overleg omdat de wethouder niet te bereiken was. Onbevestigde berichten spreken over een ander probleem.

Vijf peuters die nu in de laatste groep van de peuterspeelzaal zitten kunnen komend schooljaar overstappen naar de basisschool St.Antonius in Schin op Geul. Drie peuters zouden niet naar de basisschool in Schin op Geul overstappen maar elders onderwijs volgen. Dat zou een flinke aderlating voor de Schin op Geulse basisschool zijn.

Binnenkort zal directeur van deze school en de Plenkertschool, Bert Peters, overstappen naar de brede school Cortemich in Voerendaal en dus zijn functie neerleggen. Zijn taak wordt waargenomen door Irene Hermens van de basisschool en voor de Plenkertsschool in Valkenburg-centrum. Zij zal extra ondersteuning krijgen van van adjunct-directeur Nicole Geijselaers plus nog enkele dagen per week een extra adjunct-directeur ter ondersteuning.
Foto Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Tijdelijke winkel Lourdesgrot in de Kerkstraat.

Volgend bericht →