Phily Geraards: brons met kogelstoten bij de WTG

Voorpagina » Toerisme » Phily Geraards: brons met kogelstoten bij de WTG

Bij de World Transplant Games in Malaga heeft Phily Geraards-Slenter op de voorlaatste dag een bronzen medaille behaald bij het kogelstoten. Daarmee staat de teller voor de Valkenburgse sportvrouw, die voor de negende keer deelneemt, op twee. Begin deze week behaalde ze met haar volleybalploeg reeds de gouden medaille.
Na een rustdag op dinsdag – de hitte in de Zuid-Spaanse stad is enorm – bereidde Phily zich vanaf woensdag voor op het tweede onderdeel: shot put (kogelstoten). Na een fotosessie voor de sponsors was er ’s avonds een gezellige culture avond in het Automobile Museum en het Russian Museum. Een gelegenheid bij uitstek om weer nieuwe contacten aan te knopen met nieuwe sporters uit alle delen van de wereld. Bijzonder was het weerzien met de twee Britse badminton-opponenten uit 2001 in het Japanse Kobe. Daar speelde Phily met de inmiddels overleden Marlie Habets in het dubbelspel. “Nederlanders in het algemeen waren heel goed aanspreekbaar,” vertelt het Britse tweetal aan Phily. “Sommige landen kreeg je totaal geen contact mee. Zelfde probleem wat ik dus ook heb met bijvoorbeeld Hongarije en Argentinië. Wat lachen, een omhelzing, meer zit er niet in.” Voor de Britse dames – inmiddels begin 70 – was het compliment aan dochter Wilma niet onbelangrijk: “Your mother is a friend for life.”
Nederland bezet tussen de 52 deelnemende landen een vijftiende plek in het medailleklassement: 31 medailles waarvan 6 keer goud, 13 keer zilver en 12 keer brons. Groot-Brittannië en Noord-Ierland voeren met 208 plakken de ranglijst aan.
Zaterdagmiddag om 17 uur is de slotceremonie.
Foto’s Mieke Janssen, World Transplant Games

← Vorig bericht

'Good Veurein' presentatrice Olga Hupkens overleden

Hoe gaat de Auw Wieverbal-regeling uitpakken?

Volgend bericht →