Phily Geraards gehuldigd voor prestatie bij Transplant Games

Voorpagina » Toerisme » Phily Geraards gehuldigd voor prestatie bij Transplant Games

Phily Geraards deed afgelopen augustus voor de tiende keer mee aan de World Transplant Games. De Valkenburgse deed mee aan het volleybal, daar behaalde ze met haar team zilver. Bij het kogelstoten bereikte ze een mooie vijfde plaats.
Newcastle, Engeland
Ondanks haar vorige ervaringen was de heenreis zwaar. “Klopt. De overtocht met de boot en de reis waren slopend. We moesten dezelfde dag nog aan de opening deelnemen. Rond etenstijd in de avond was ik doodmoe. De volgende dag konden we niet uitslapen want om 9 uur stond de eerste volleybalwedstrijd op het programma. In totaal speelden we die dag zes volleybalwedstrijden. Iedereen was kapot. Zeker als je bedenkt dat we van 9 tot 21 uur actief waren”.
Niveau weer hoger
Ondanks de vermoeidheid, waar iedereen van het team last van had, behaalde het volleybalteam – bestaande uit spelers met allemaal een handicap – een tweede plaats. Een mooie prestatie. “Het niveau dat alle sporters aan de dag leggen stijgt iedere twee jaar”, vertelt Phily. “Er was één deelnemer bij het hardlopen die na een transplantatie van een nieuw hart, de 100 meter aflegde is nog nèt geen 13 seconden. Vóór de transplantatie kon hij amper nog lopen door de klachten”.

Phily Geraards volleybal WTG 2019

Huldiging
En voor de prestatie die ze als getransplanteerde in het Engelse Newcastle behaalde, werd ze dinsdag gehuldigd door wethouder Remy Meijers, namens het gehele college van B&W. Een mooie, grote bos bloemen en tegoedbonnen was haar deel.
Over twee jaar worden de volgende World Transplant Games in het Amerikaanse Houston (Texas) gehouden. “Er werd ook al gesproken van een Nederlandse organisatie in 2028”, verklapte de aan haar nier getransplanteerde Valkenburgse sporter.
Vanaf zondag ziet u de huldiging in het programma TV valkenburg Vandaag.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Schadevergoeding intrekken ijsvergunning bij Berkelpoort

Thema-avond in het teken van de vrede

Volgend bericht →