Phily Geraards-Slenter naar World Transplant Games

Voorpagina » Toerisme » Phily Geraards-Slenter naar World Transplant Games

Voor de negende keer neemt Phily Geraards-Slenter (57) uit Valkenburg van 25 juni tot en met 2 juli deel aan de 21e World Transplant Games in het Spaanse Malaga. “Dankbaarheid tonen, iedere twee jaar opnieuw aan onze donoren,” vertelt Phily. Zelf heeft ze sinds 1993 al twee niertransplantaties ondergaan. “Veel mensen staan nog op de wachtlijst, soms vier tot zes jaar lang. Dat is veel te lang als je echt afhankelijk bent van een donor.”
Door die Spelen is er telkens de ontmoeting met vele lotgenoten van ‘all over the world’. In een sportieve omgeving worden de sores voor even vergeten, worden sportieve prestaties geleverd. “Daar hoort ook een heel voorbereidingsprogramma bij. Zelf reis ik de laatste maanden kris kras door Nederland om deel te kunnen nemen aan trainingen. Ook dit jaar doe ik mee aan het volleybal en kogelstoten.”
Medio april dreigde een peesplaatontsteking roet in het eten te gooien. Zelfs de huldiging voor 40 jaar lidmaatschap bij VC SEC moest ze aan zich voorbij laten gaan. “Kreeg uitdroging, verhoogde ontsteking en een virus in mijn lichaam. Heb tien dagen in het ziekenhuis gelegen. Sponsoractiviteiten om een deel van de reis te kunnen bekostigen kwamen in het gedrang. Gelukkig keerde zich uiteindelijk alles ten goede, al had ik veel aan conditie ingeboet. Traplopen ging ineens moeilijker!”
Deze week de laatste voorbereidingen alvorens op het vliegtuig richting Zuid-Spanje te stappen. “We moeten als sporter alles zelf regelen, we ontvangen geen subsidies of wat dan ook. Vandaar dat ik een alle sponsors dankbaar ben voor hun financiële bijdragen.”
TV Valkenburg volgt Phily Geraards-Slenter tijdens de Spelen. U leest geregeld updates via deze website. Vandaag kunt u Phily Geraards zien in een gesprek met Frits Feuler in het programma TV Valkenburg Vandaag.
Foto Loe Geraards

← Vorig bericht

Kluizenaar terug op de Sjaasberg

Blijft het bij anderhalf miljoen meer voor Leeuwterrein?

Volgend bericht →