Picknickplaats Klein Heideweg wordt opgeheven.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Picknickplaats Klein Heideweg wordt opgeheven.

Situatie is verergerd met vier-daagse in aantocht.Eind van dit jaar gaat de picknickplaats aan de Klein Heideweg samen met het gehele dagkampeerterrein in Berg op de schop. Dat zegt ing. Roy Hennekens van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Onlangs plaatste Tv Valkenburg enkele foto’s van het totaal onderkomen terrein.
De zitbank bleek als barbecue in gebruik te zijn geweest. De tafel is nagenoeg verbrand. De aanpassing van het natuurgebied wordt gerealiseerd in het kader van een natuurproject in samenwerking met dhr. Blom van de gelijknamige groeve.

"Op het terrein worden poelen gemaakt, gloednieuwe banken geplaatst en wandelpaden aangelegd", zegt Roy Hennekens. "Tot die tijd wordt aan deze ‘hangplek’ geen investering meer gedaan".
Ook de gemeente is op de hoogte dat op deze plek jongeren verblijven. Een ideale "verbergplek". Het onkruid staat er manshoog.
Hennekens belooft dat het meubilair wordt weggehaald en dat de picknickplaats opgeheven wordt. "Het meubilair is gezien de toestand ook weinig functioneel meer", aldus Hennekens.

Foto’s Frans Hendriks, Tv Valkenburg © 2010

← Vorig bericht

Nieuwe toeristische website in de lucht.

Kan er een gezondheidscentrum komen?

Volgend bericht →