Plan hotel Croix zeker niet van tafel, zegt gemeente.

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Plan hotel Croix zeker niet van tafel, zegt gemeente.

CDA-er Jos Lebouille zwengelt discussie weer aan via Facebook.De gemeentewoordvoerder zegt het heel duidelijk: "De bewering dat het einde van het plan nabij is, raakt kant nog wal". Op Facebook heeft CDA-burgerraadslid Jos Lebouille een bericht geplaatst over de gevolgen van de administratieve afwaardering van de grondwaarde waar hotel Croix de Bourgogne gepland is.

Lebouille: "Onlangs is besloten de waarde van de grond in de Gosewijnstraat af te waarderen. In gewoon Nederlands betekent dat dus dat de grond niet te verkopen is. Het einde van plan Croix de Bourgogne is dus nabij. Voor veel Valkenburgers een opluchting".

De grond waar Croix moet komen is afgewaardeerd op last van de accountant. "Dat is een technische operatie en absoluut geen reden om te denken dat het plan van de baan zou zijn", antwoordt de gemeente.

Lebouille verwoordt niet het CDA-standpunt en het besluit van de gemeenteraad. Op Facebook beargumenteert hij zijn stelling: "Je moet rekening houden met de economische realiteit en de emotie onder de bewoners. Gelukkig hebben we nog de tijd om alles nog eens goed op een rijtje te zetten".

Daarmee plaatst Jos Lebouille het plan wel weer op de politieke agenda tijdens verkiezingstijd.

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Vandaag kick-off VVD-verkiezingscampagne.

Volgend bericht →