Plan verkeer en vervoer tijdens Kerststad Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Plan verkeer en vervoer tijdens Kerststad Valkenburg
Het gaat er toch van komen: een uitgebreid verkeers- en vervoersplan tijdens de zes weken durende Kerststad Valkenburg periode. Het college van burgemeester en wethouders heeft een verkeers- en vervoersplan Kerststad Valkenburg 2018 vastgesteld.
Het verzoek van TV Valkenburg om het plan in te mogen zien is niet gehonoreerd. Reden: het plan is nog niet definitief. Een aantal zaken moet nog worden uitgewerkt. Bovendien worden de gevolgen en de consequenties die de maatregelen in dit plan hebben voor bewoners en bedrijven rechtstreeks met hen gecommuniceerd. Ondermeer via bewonersbrieven en tijdens inloopbijeenkomsten in de tweede week van september.
Een van de maatregelen die genomen gaat worden gaat over het busparkeren. Dat bleek in het voorjaar toen de nieuwe wethouder van verkeer, Claudia Bisschops (CDA) hierover in de commissievergadering sprak. Dit schreef TV Valkenburg in juni van dit jaar: Tijdens de komende Kerststad Valkenburg periode is de gemeente in overleg met de gemeente Voerendaal om 50 bussen te parkeren in de gemeente Voerendaal op de Hekerweg. Die weg zou dan op piekdagen – meestal in de weekeinden als meer dan 90 bussen naar Valkenburg komen – een eenrichtingsweg worden. Dat maakte wethouder Claudia Bisschops woensdagavond bekend tijdens de commissievergadering voor Economie en Toerisme.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Kunst 'boven' de Bieb

Wandelvereniging Vilt vraagt vrijwilligers

Volgend bericht →