Plannen voor behoud Polfermolen verder onderzoeken

Voorpagina » Toerisme » Plannen voor behoud Polfermolen verder onderzoeken

Hoe de toekomst van de Polfermolen er uit gaat zien, is hoogst onduidelijk. Het meest besproken thema van 2018 is het in ieder geval. In het begin van het nieuwe jaar gaat de gemeenteraad verantwoording afleggen aan de inwoners van Valkenburg aan de Geul over zijn keuzes  in het Polfermolen-dossier, over de financiën en de haalbaarheid van de plannen voor de toekomst van het complex.
De raad heeft reeds aangegeven de bestaande sporthal te handhaven en te renoveren voor € 2.500.000,- voor de komende 20 jaar. De raad wil geen doelgroepenbad van 8 banen van 15 meter lengte bouwen maar een plan uitwerken voor minimaal 8 banen van 25 meter.
Tijdens het interview van CDA fractievoorzitter Math. Knubben bij Falcon radio liet hij suggereerde hij om een stedelijke ontwikkeling voor de gehele Plenkertstraat uit te werken. “De Plenkertstraat niet helemaal volbouwen met blokken dozen. Het gebied tussen de Emmalaan en de Polfermolen zal nu ontwikkeld moeten worden voor de toekomst. En nu geen onomkeerbare besluiten nemen.”
Het thema Polfermolen zal ook in 2019 een veelbesproken onderwerp blijven. In de komende zes maanden gaat het college van B&W zoeken naar oplossingen om een compleet of gedeeltelijk Polfermolencomplex met behoud van maatschappelijke voorzieningen te behouden. Een optie met woningbouw is reeds uitgewerkt in een rapport.

De gemeenteraad wil dat het college in het onderzoek ook inbouwt nieuwe ideeën vanuit de bevolking die tot behoud van het complex kunnen leiden.

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces zal de gemeenteraad een definitief besluit moeten nemen over de Polfermolen. “In welke vorm dan ook”, aldus Knubben.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

VV Walram uit de bekercompetitie

Koor van Solisten uit St.Petersburg naar Schin op Geul

Volgend bericht →