Play-inn Kur-kapel en St. Barbara Glück Auf

Voorpagina » Toerisme » Play-inn Kur-kapel en St. Barbara Glück Auf

Op zaterdag 17 juni organiseren harmonie Kur-kapel Falcobergia uit Valkenburg en fanfare St. Barbara Glück Auf uit Landgraaf een gezamenlijke Play-Inn. Hiermee worden een studiemiddag en concertavond gecombineerd. De repetitie zal vanaf 12.00 tot 17.30 uur plaatsvinden in Partycentrum Het Streeperkruis te Landgraaf.
De concertavond vindt plaats in Restaurant de Haselderhof, gelegen aan het Grendelplein 13 te Valkenburg. De aftrap wordt om 19.00 uur gedaan door fanfare St. Barbara Glück Auf. De fanfare en de harmonie zullen dan niet alleen hun eigen programma spelen, maar zullen die avond ook de 4 werken die ze deze dag gezamenlijk instuderen ten gehore brengen als een groot korps.
In 1950 werd St. Barbara Glück Auf opgericht als een typische mijnwerkersvereniging, destijds een fluit- en tamboerkorps. Vanaf 1999 is de structuur van de vereniging drastisch gewijzigd en gaat deze als fanfare door het leven.
De Kur-kapel Falcobergia werd in 1902 opgericht om de toeristen in Valkenburg tijdens de fakkeltochten naar de grot aan de Cauberg te begeleiden. De “Kur” is tot op de dag van vandaag een energieke en gemotiveerde muziekvereniging die gezelligheid zeer hoog in het vaandel heeft staan.

← Vorig bericht

Team Walram onder 11 jaar wint ook de districtsbeker

Camille Oostwegel ontvangt Limburgse erepenning

Volgend bericht →