Ploeg Rebellin alsnog in Amstel Gold Race

Voorpagina » Nieuws » Sport » Ploeg Rebellin alsnog in Amstel Gold Race

Oud-winnaar Davide Rebellin kan op 19 april toch starten in de Amstel Gold Race.Organisator Leo van Vliet heeft de Italiaanse ploeg van Rebellin, Serramenti PVC Diquigiovanni, alsnog een wildcard voor de Nederlandse wielerklassieker gegeven. Daarmee verschijnen in totaal vierentwintig ploegen aan de start van de 44e Amstel Gold Race, één meer dan aanvankelijk gepland.
De 18 ploegen uit de UCI ProTour, waaronder Rabobank, zijn automatisch startgerechtigd. Skil-Shimano, Vacansoleil, Topsport Vlaanderen, Cervélo Testteam en Landbouwkrediet-Colnago kregen onlangs via een wildcard een startbewijs voor de Nederlandse ProTourkoers.Davide Rebellin behoorde de afgelopen jaren telkens tot de uitblinkers in de Amstel Gold Race. In2004 triomfeerde hij op de Cauberg.
De Italiaan versloeg toen Michael Boogerd en Paolo Bettini. In 2007 eindigde Rebellin achter de Duitser Stefan Schumacher als tweede, terwijl hij in de editie vanvorig jaar (winnaar Damiano Cunego) als vierde finishte. Rebellin stapte dit jaar van de gestopte Duitse ploeg Gerolsteiner over naar het bescheiden Italiaanse procontinentale team Serramenti PVCDiquigiovanni.
De ploeg van manager Gianni Savio boekte dit prille seizoen al meer dan tienoverwinningen met zijn renners Davide Rebellin, Matteo Gavazzi en Francesco Ginanni. Rebellin woneen etappe in de Ruta del Sol.

← Vorig bericht

Onderzoek naar monumentale graven

Twee bouwkavels te koop

Volgend bericht →