Podcastwandeling Valkenburg: ‘De onmogelijke ramp’

Voorpagina » Nieuws » Podcastwandeling Valkenburg: ‘De onmogelijke ramp’

In de nacht van 31 januari op 1 februari is het 70 jaar geleden dat de Watersnoodramp zich voltrok. De Watersnoodramp van 1953 staat niet op zichzelf. Het water loopt als een rode draad door de Nederlandse geschiedenis. Vele plaatsen en regio’s hebben hun eigen watersnoodverhaal. Al dan niet als gevolg van de klimaatveranderingen. De NTR heeft naar aanleiding van de 70ste herdenking van deze ramp een vierdelige documentaireserie gemaakt onder de titel Het water komt!

In aanvulling op de tv-serie lanceert de NTR, in samenwerking met de NOS, de podwalk app Het water komt. Zeven GPS-gestuurde audiotours met verhalen over steden en dorpen in Nederland waar heftige watersnoodrampen hebben plaatsgevonden. Naast Marken, Dordrecht, Zwolle, Nijmegen, Oude-Tonge en Amsterdam Tuindorp-Oostzaan is er ook een podcastwandeling gemaakt over de waterramp in Valkenburg in de zomer van 2021.

De podwalks zijn bedoeld als historische waterwandelingen. De stem van Winfried Baijens neemt je op locatie mee terug in de tijd toen de waterramp zich voltrok. Via je telefoon komt de geschiedenis tot leven op de plekken waar je je bevindt. Je hoort verhalen uit het verleden, maar ook over de toekomst en ziet in augmented reality de stijging van het water op locatie. De podwalk over Valkenburg heeft de titel ‘De onmogelijke ramp’ en heeft een wandelafstand van 4,8 kilometer. De gratis app is vanaf 2 januari te downloaden in de App Store of Google Playstore.

De vierdelige documentaireserie over de Watersnoodramp in 1953 is te zien op 6, 13, 20 en 27 januari om 20.30 uur op NPO2.

← Vorig bericht

Jordy Reneerkens nieuwe trainer RKSV Groene Ster

Nieuw loket getroffen ondernemers watersnood

Volgend bericht →