Polfermolen blijft tot komende zomer open

Voorpagina » Nieuws » Polfermolen blijft tot komende zomer open

Wethouder Remy Meijers laat weten dat de Polfermolen tot zeker in de zomer volgend jaar geopend zal blijven. Op dit moment wordt het gebouw ook gebruikt door verenigingen die getroffen zijn door de watersnoodramp van afgelopen zomer. Zij hebben nergens onderdak gevonden, behalve in de leegstaande ruimten van het gebouw.

Eindigheid
“Een sporthal en een theaterzaal in het dal zouden bijzonder handig zijn,” verduidelijkt Meijers. Een gymzaal voor de basisschool is ook handig. Maar er is wel eindigheidsdatum aan het gebouw de Polfermolen gekoppeld met de vraag: ligt het gebouw daar goed of niet?”

Valkenburg-West visie
Komende dinsdag wordt de visie Valkenburg-West behandeld in de commissievergadering S.O.B. Daarin heeft de Polfermolen een centrale plek. Dear Hunter en andere betrokkenen bespraken tijdens een wandeling door het gebied over een doorkijk vanuit het Odapark met de Geul tot aan de mergelsteilwand richting Kuurpark. “Dezelfde discussie is te voeren over de brandweerkazerne in de Oranjelaan,” zegt Meijers. “Ligt die daar op de juiste plek? Dat is ook de functie van het vaststellen van een visie. Dat is compleet anders dan het vaststellen van een uitvoeringsplan.”

De vergadering van de commissie sob is aanstaande dinsdag te volgen via een livestream.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Lezing over de geschiedenis van het Ignatiuscollege/Huize Boslust

Valkenburg op derde plek toiletonderzoek

Volgend bericht →