Polfermolen: horeca privatiseren

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Polfermolen: horeca privatiseren

Dit jaar weer nieuwe directeurInterim-manager Petro Hameleers heeft goede hoop dat het met de Polfermolen Exploitatiemaatschappij langzaam maar zeker de goede kant opgaat. Dat zei hij woensdag tijdens een presentatie in de raadscommissie voor Economie.
Hameleers trof een jaar geleden een puinhoop aan. Hij omschreef de situatie als ‘drijfzand in een slangenkuil.’ Door het nemen van drastische -organisatorische- maatregelen, wilde hij het tij doen keren. Prijzen voor de fitness zijn met € 5,= verhoogd, terwijl de zwemprijzen per 1 augustus a.s. met waarschijnlijk € 0,20 verhoogd worden. Dit jaar zal een nieuwe directeur aangetrokken worden, de zevende in 6 jaar tijd.
In Hameleers’ visie zal de fitness-afdeling een duidelijke bijdrage aan de exploitatie moeten leveren. “Anders wordt deze af-gestoten”, zegt hij. “En door het beëindigen van contracten lopen kosten terug. Dit jaar wordt er een beter resultaat behaald. Wij onderhandelen met een zorgaanbieder voor een nieuwe samenwerking.
De Polfermolen zou dit jaar in aanmerking komen als 2de wandelsportcentrum van Nederland.” Wethouder Wim Weerts zei goede hoop te hebben voor de toekomst. “Voor de zomer zal de aanbestedingsprocedure om het horecadeel van de Polfermolen te privatiseren, afgerond zijn”.
Foto Thijs Habets, Valkenburg

← Vorig bericht

Ondernemers: gemeente overlegt niet met ons

Essentaandelen: geen goudmijn

Volgend bericht →