“Polfermolen nieuwe stijl is een kale kip”

Voorpagina » Toerisme » “Polfermolen nieuwe stijl is een kale kip”

Het nieuwste voorstel van de Ondernemingsraad en de ondernemers van de Polfermolen voor het behoud van een deel van het complex betitelde Jef Kleijnen, fractievoorzitter van de VSP in het radioprogramma Valkenburg Actueel, als een ‘kale kip’. “Voor € 600.000,- kun je zo’n complex niet draaiende houden. Als je twee/derde van de gemeentelijke subsidie weghaalt, blijft niets meer over en is het over en sluiten voor de Polfermolen”, oordeelt Kleijnen. “Er blijft in feite niks meer over, dat is ook in de film te zien die op de zeven informatieavonden getoond zal worden.”
De opmerkelijke uitspraken van de oppositieleider in de gemeenteraad kwamen na een interview dat presentator Constant Nuijtens had met de Ondernemingsraad voorzitter Radboud Muurmans. Hij is bescheiden en houdt zich aan de regels die in de wet voor de Ondernemingsraad gesteld zijn. Daarin moet ook zijn voorstel gezien worden. “Ons voorstel is levensvatbaar. Dat zal de berekening uitwijzen”, aldus Muurmans. Het op handen zijnde vertrek van de fitness wordt opgevolgd door een nieuwe exploitant die zich al heeft gemeld, vertelde Muurmans. De overige bedrijven willen voor de toekomst van de Polfermolen strijden, aldus Muurmans.
Het OR-voorstel behelst alle maatschappelijke voorzieningen van de huidige Polfermolen langs de Plenkertstraat situeren. Het midden en noordelijke deel van het complex dat grenst aan het Odapark zou plaats moeten maken voor woningen/appartementen.
V.S.P.-raadslid Jef Kleijnen betoogde dat 6 ton niet voldoende zal zijn om de ‘nieuwe Polfermolen’ gestalte te geven. Draai je de inwoners niet een rad voor ogen met het instant houden van een kleine sporthal, een 25 meter doelgroepenbad en eventueel een horecavoorziening? In heel veel Nederlandse gemeenten kost het openhouden van een dergelijke voorziening extra geld.” Kleijnen roept inwoners op om naar de info bijeenkomsten te komen. “En laat je niet uitspelen, maak van je hart geen moordkuil.” De data voor de infoavonden zijn nog niet vastgesteld.
De V.S.P. is als enige tegen de afbraak van het sport- en recreatiecomplex. “Maar niemand van de overige politieke fracties in de raad zegt dat de Polfermolen overeind gehouden moet worden”!
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Vastelaovend wordt regenachtig

Winst voor dames 1 maar verspeelde de koppositie

Volgend bericht →