Polfermolen wordt niet geprivatiseerd.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Polfermolen wordt niet geprivatiseerd.

Goedkoper werken dan gemeente nu doet kan niet, berekende marktpartij.De Polfermolen BV wordt niet geprivatiseerd. Dat waren wel de plannen dit jaar. "Er heeft een gedegen onderzoek door de gemeente plaatsgevonden. Gesprekken met mogelijke partners die het complex met het openluchtzwembad wilden kopen, zijn op niets uitgelopen. Eén partij zei ronduit dat zij het niet beter en goedkoper konden dan de gemeente nu al doet", zegt wethouder financiën Remy Meijers (PvdA).

De gemeente stopt nu € 1,4 miljoen jaarlijks in de exploitatie, de jaarlijkse rente bedraagt, samen met afschrijving, € 622.00,=.
Zes partijen werden door de gemeente gevraagd te kijken naar de exploitatie van de Polfermolen BV. Uiteindelijk hadden twee partijen een ‘bidboek’ ingediend. De gemeente Valkenburg aan de Geul kan zich niet vinden in de voorwaarden die deze partijen stelden.

“Men vraagt een jaarlijkse bijdrage die hoger ligt dan de huidige bijdrage. En juist dat was natuurlijk niet de bedoeling. We willen aan het einde van het jaar niet duurder uit zijn”, aldus Meijers".

De politieke fracties in de gemeenteraad zijn al ingelicht. "Zelfs de VVD, die groot voorstander was van privatisering, kon ons standpunt begrijpen", aldus Meijers.

Overigens bedragen de kosten per inwoner nu € 85,=. De lasten zijn de afgelopen drie jaar met drie ton afgenomen. De Gemeentegrot is wel onderdeel van de Polfermolen BV.

← Vorig bericht

D66 valt in eigen kuil die voor anderen gegraven werd.

Gemeenteraadverkiezingen in Raodskalle.

Volgend bericht →