Komt de Polfermolen in de problemen?

Voorpagina » Toerisme » Komt de Polfermolen in de problemen?

De exploitant van de fitness in het sport- en lesurecentrum de Polfermolen is afgehaakt. Dat maakte wethouder Remy Meijers maandagavond bekend tijdens de commissievergadering E.F.T.R. Meijers, naast wethouder ook commissaris van de Polfermolen, gaf aan dat de exploitant de komende 5 tot 10 jaar er geen heil meer in ziet om de exploitatie van zijn zaak sluitend te krijgen.
“Er is een vergevorderd gesprek met een commerciële nieuwe exploitant geweest. Daaruit concludeerde de nieuwe exploitant dat het risico te groot is voor een sluitende exploitatie vanwege de voortdurende discussie waarin de gehele Polfermolen in terecht gekomen is. En nog steeds voortduurt. Wij als gemeente kunnen hem geen garanties geven”, aldus Meijers.
Waarop Math.Knubben van het CDA de wethouder interpelleerde met de opmerking dat “het wel erg triest is dat de exploitatie van de Polfermolen nu in gevaar komt door de discussie die in het openbaar gevoerd wordt”. Meijers antwoordde dat “nu eenmaal niet alles achter gesloten deuren besproken kan worden”.
De commotie rond de exploitatie van de Polfermolen ligt in het feit dat het centrum zwaar op de gemeentelijke begroting drukt. Omgerekend kost het iedere Valkenburger (van 0 tot 105 jaar) € 100 per jaar. Dit zijn gegevens die de gemeente bekend gemaakt heeft. Daarnaast is de ontwikkeling van het voormalige bierbrouwerijcomplex de Leeuw door projectontwikkelaar Wijckerveste actueel. Diverse functies van de Polfermolen worden in de toekomst ook in het de Leeuwcomplex uitgevoerd. Daarom is Wijckerveste met een onderzoek bezig (c.q. al afgerond. Het rapport heeft nog steeds de status ‘geheim’) om tot een sluitende exploitatie van het de Leeuwcomplex te komen, terwijl Hospitality Consultants uit Amersfoort een ander rapport opstelt waarin het voortbestaan en in welke vorm de Polfermolen onderwerp is. KLIK HIER om daar meer over te lezen.
Meijers zei in zijn beantwoording van vragen dat Wijckerveste geen 1 1/2 jaar de tijd heeft om een en ander uit te werken. “ga er maar van uit dat Wijckerveste ons niet aan een miljoen euro kan helpen”.
Er wordt sinds februari gewacht op de openbare behandeling van het rapport over de Polfermolen. Ook maandagavond werd er, ondanks dat een bespreekpunt over de Polfermolen op de agenda stond, niet over gesproken. En dat is vreemd. De commissieagenda’s worden door het presidium (dat zijn alle fractievoorzitters en de griffie van de raad) een maand voor aanvang van de nieuwe vergadercyclus opgesteld. Er zal toch zeker iemand gevraagd hebben om de Polfermolen op de agenda te plaatsen?
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Uitstel behandeling begroting ?

Openbare bijeenkomst Kernoverleg Berg en Terblijt

Volgend bericht →