Polfermolencomplex blijft in 2021 gedeeltelijk geopend

Voorpagina » Nieuws » Polfermolencomplex blijft in 2021 gedeeltelijk geopend

Maandagavond stond het Polfermolen-dossier wederom op de agenda van de gemeenteraad om een beslissing te nemen over de periode na 31 december 2020. De raad ging akkoord met het voorstel.

Ongeduldig

Diverse fracties hekelden de zoveelste behandeling van het sport- en recreatiecentrum, maar konden zich wel vinden in gezamenlijke besluitvorming. Er werd wel stevig aangedrongen op een definitieve beslissing in het voorjaar (lees: begin april 2021, red.). Het heeft al te lang geduurd volgens Algemeen Belang. Deze partij steekt niet onder stoelen of banken dat zij in de gemeente twee sporthallen gebouwd wil zien. De VSP daarentegen wil nog alles in het werk stellen om het gebouw met alle functies te behouden.

Keuzemogelijkheid in april
Wethouder Remy Meijers raadde de gemeenteraad af om nu te kiezen uit de voorliggende drie opties. “Om een verkeerde keuze op dit moment te voorkomen,” zei hij. Hij wenst de raad in april 2021 een keuze te laten maken over het aantal sporthallen, de grootte ervan en de mogelijke locatie. Daarna wordt pas een voorstel met betrekking tot het gebruik van de theaterzaal gelanceerd.

Definitieve sluiting
Het gehele Polfermolencentrum is maandagavond gesloten. Het zwembad en de fitness mogen vanwege de recente complete lockdown niet meer worden geopend. Het sportcafé blijft in ieder geval tot 19 januari 2021 gesloten.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Motie verruiming uitkering bij armoede aangehouden

Achter de Veurkant met Astrid Roebroeck – Pinckaers & video

Volgend bericht →