Politie alleen voor noodgevallen beschikbaar.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Politie alleen voor noodgevallen beschikbaar.

Hulpverlening alleen als het echt moet.Voorlopig worden in de politieregio Limburg Zuid alleen de zeer dringende en niet uitstelbare hulpvragen in behandeling genomen (bloed/spoed). Daarbij moet rekening worden gehouden met langere aanrijtijden dan normaal gesproken het geval zou zijn.
De barre weersomstandigheden van dit moment zorgen er bij de politie in Zuid Limburg voor dat de hulpverlening in het gedrang komt. Het is voor de politie vrijwel onmogelijk om alle meldingen en hulpvragen binnen een redelijke termijn af te werken. Patrouilles hebben -evenals het overige verkeer- de grootste moeite om de plaats van bestemming te bereiken. Er zijn al enkele gevallen waarbij politieauto’s onderweg in de sneeuw vast zijn komen te zitten.
Besloten is om de hulpverlening terug te brengen tot het hoogst noodzakelijke en zal voorlopig niet meer (of slechts incidenteel) worden uitgerukt naar minder urgente hulpverzoeken. Ook houdt de politie bij elke inzet rekening met de veiligheid van de politiemensen die op de weg zitten.
Zodra de (weers-)omstandigheden dit toelaten wordt deze werkwijze weer teruggebracht naar het gebruikelijke niveau.

← Vorig bericht

Van Boekel krijgt opdracht afrit A79.

Volgend jaar kerststal op Grendelplein?

Volgend bericht →