Politie bezoekt Franciscusoord in Houthem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Politie bezoekt Franciscusoord in Houthem

en geeft demonstraties en optredens.

Al sinds enige jaren kent de politie Limburg-Zuid het schooladoptie project “Doe effe Normaal”.

Dit project bestaat uit een aantal lessen over drugs, criminaliteit, vandalisme en geweld, voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Als afsluiting van deze lessen organiseert de politie Limburg-Zuid jaarlijks een Megadag met diverse demonstraties en optredens. Dit gebeuren wordt door ca 4000 kinderen uit de regio bijgewoond.

Ook de kinderen van Franciscusoord Mytylschool volgen deze lessen, maar zijn door hun handicap niet in staat om deze Megadag te bezoeken.

Bij de chef Basiseenheid Heuvelland, Frans Legerstee, ontstond hierdoor het idee om een politiedag te organiseren met als thema: Politie bezoekt Franciscusoord. Met deze dag wil de politie de kinderen van Franciscusoord kennis laten maken met het politiewerk en met de toch altijd een beetje ontzag inboezemende, politieagent. Door diverse demonstraties en bezichtigingsmogelijkheden kunnen de kinderen zicht krijgen op de taken en mogelijkheden die de politiewereld kent.

De politie zal op vrijdag 11 mei vanaf 09.30 uur met ca. 40 mensen aanwezig zijn. Naast mensen uit het district Maastricht, komen uit de hele regio en zelfs buiten de regio Limburg-Zuid politiemensen naar Valkenburg, om deze dag tot een onvergetelijke te maken.

De Mobiele Eenheid, het Bike team Maastricht, de politiehonden en paarden zullen demonstraties verzorgen. Er zijn verschillende politiemotoren en auto’s te bekijken, waaronder een Volvo V70 van het KLPD en een Videoauto, zoals gebruikt in ‘Blik op de Weg’. De kinderen kunnen kennismaken met een politieboot, voor deze dag niet in het water maar op een trailer, en zelf onderzoek doen naar vingerafdrukken en andere opsporingstechnieken. Voor de oudere kinderen is er ook een schietsimulatie en demonstratie van wapentuig en pepperspray.

Verder staan er nog een aantal spectaculaire verrassingen op het programma. Het rolstoelhockeyteam Black Scorpions van Franciscusoord speelt in de sporthal een wedstrijd tegen een team van de politie. Alle activiteiten worden gecoördineerd vanuit een Commandowagen aanwezig op het terrein.

Naast de politiemensen die deze dag aanwezig zijn worden ook Burgemeester Nuytens van Valkenburg aan de Geul en de Districtschef F. Kooiman van het district Maastricht verwacht.

Voor de kinderen van Franciscusoord is dit een uitzonderlijke gelegenheid om kennis te maken met de politiemens, het materieel en de politiewereld.

← Vorig bericht

Walram 2 in halve finale beker

De Kluis op de Schaalsberg flink opgeknapt.

Volgend bericht →