Politiecontroles in Strucht en Ingendael

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Politiecontroles in Strucht en Ingendael

Zondag werd een verkeerscontrole gehouden in Strucht. De politie lette speciaal op het negeren van rood licht ter hoogte van de wegwerkzaamheden. De politieactie werd gehouden naar aanleiding van aanhoudende klachten van omwonenden dat het rode licht veel genegeerd wordt door met name fietsers als er geen verkeersregelaars aanwezig zijn. Dit zou tot gevaarlijke situaties voor de overige weggebruikers leiden was het argument.

Boetes
Dit bleek ook het geval. In korte tijd werden een 7-tal toerfietsers bekeurd. Zij kregen ieder een boete van
€ 100,-. Opvallend was, meldt de politie, dat veel toerfietsers geen geldig legitimatiebewijs konden tonen. Er geldt een legitimatieplicht vanaf de leeftijd van 14 jaar.

Ingendael infobord

Handhavingsactie in Ingendael
Afgelopen zondag werd tevens gecontroleerd in natuurgebied Ingendael, in het Polferbos en bij het Geulpark. Hiervoor werd van tevoren gewaarschuwd. Toch werden 20 mountainbikers op de bon geslingerd. Ze waren op plekken waar men niet niet mocht zijn. Vijf eigenaren van honden die losliepen werden bekeurd. Twintig andere personen kregen een waarschuwing voor uiteenlopende zaken. De uitgeschreven boetes varieerden tussen € 69,- en € 159,-.

← Vorig bericht

College B&W houdt vast aan besluit: zwembad wordt leeggepompt

Woensdag vernieuwde Jan Linders open

Volgend bericht →