Politiek is blij met burgerinitiatieven.

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Politiek is blij met burgerinitiatieven.

Die kosten dan wel € 40.000.Alle politieke partijen in de Valkenburgse gemeenteraad zijn ingenomen met de plannen die uit de bevolking komen die de plaatselijke cultuur benadrukken. “Zodoende kun je ook niet spreken van een overschrijding van het budget”, aldus wethouder Bert Dauven (AB) van cultuurzaken.
De voorgestelde verhoging van het begin dit jaar overeengekomen € 30.000 wordt medio mei verhoogd met € 40.000. De raad zal daar geen bezwaar tegen maken. Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering. De projecten waar de € 40.000 voor zijn bestemd worden uitgesmeerd over een drietal jaren.
Oppositiepartij Transperant vond het bedrag voor bestuurszaken, € 10.000,=,wel erg hoog. Wethouder Dauven verklaar-de dat het bedrag opgebouwd is uit de kosten van de vergaderingen, folders druk-ken, en ontwikkelen en bijhouden van de website van de Kunst- en Cultuurraad. Jacq. Blom (Transperant) ziet liever een duidelijke specificatie van deze post. Een toezegging daaromtrent heeft Blom van de wethouder gekregen.
Wethouder Dauven zei blij te zijn dat hijde verhoging van het budget kon verwezenlijken uit de post reserve welzijn. “In deze post zit nog zo’n € 130.000,=”, aldus de wethouder.
De verhoging van het budget komt 11 mei terug op de agenda, maar dan van de gemeenteraad.

← Vorig bericht

Rigoureuze bomenkap in Berg.

Drie Falco-teams op de drempel van het kampioenschap.

Volgend bericht →