Politiek wil oppervlakte begraafplaatsen terugbrengen

Voorpagina » Toerisme » Politiek wil oppervlakte begraafplaatsen terugbrengen

Tijdens de behandeling maandagavond in de raad van een investeringssubsidie van iets meer dan een miljoen voor renovatie van de Cauberg begraafplaats, stelde het CDA voor om de oppervlakte van de begraafplaatsen in Sibbe, Berg en Valkenburg in te krimpen om zodoende kosten terug te dringen. “Je kunt alleen inkrimpen op een begraafplaats als je een hele rij graven aan de buitenkant van het complex gaat ruimen”, aldus wethouder Vankan in zijn antwoord. “We gaan geen overledenen verplaatsen. Inkrimping is een proces van de lange adem”. De gemeente probeert om graven die geruimd zijn in een rij, opnieuw te gebruiken. Het CDA wil dat er omtrent het onderwerp krimp op begraafplaatsen beleid gemaakt wordt voor de toekomst. De wethouder heeft dat toegezegd.
Strooiveld
Het traditionele begraven zal fors afnemen. Er wordt meer gebruikt gemaakt van het uitstrooien van as op daarvoor bepaalde velden. Op de begraafplaats Cauberg zou dat het voormalige kerkhof van de Paters van Heilige Harten worden.
Miljoen
De discussie over de invulling van de begraafplaatsen komt voort uit de plannen voor de algemene begraafplaats aan de Cauberg te renoveren. De complete renovatie en daardoor herstel van de uitstraling en allure van de Cauberg-begraafplaats krijgt een investering van € 1.025.000,-.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

September was een droge maand

Aziatische tijgermug aangetroffen in Valkenburg

Volgend bericht →