Beslissende dag voor de Polfermolen?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Beslissende dag voor de Polfermolen?

De besluitvorming rond de Polfermolen komt vandaag in een beslissende fase. Tussen 17 en 19 uur overlegt de gemeenteraad “in het geheim” over de toekomst van de Polfermolen.
“Het college heeft deze geheimhouding  afgedwongen, maar de raad moet die in de raadsvergadering die om 19.00 uur begint bekrachtigen”, aldus raadslid Jos Lebouille van het CDA.
“Na het overleg is ALLE reden aanwezig deze geheimhouding NIET te bekrachtigen en dus stem ik tégen verdere geheimhouding. Het lijkt erop dat een meerderheid van de raad voor dit standpunt te vinden is”, aldus Lebouille.
De kosten voor de Polfermolen die op termijn met 1,2 miljoen euro moeten afnemen, hangen al jaren als een molensteen om de nek van de gemeente. Het college van B&W zal daar samen met de raad nu eindelijk duidelijkheid in willen scheppen.
“De Polfermolen is een maatje te groot geworden voor de gemeente,” aldus burgemeester Eurlings in oktober van het vorig jaar voordat het onderzoek startte van Wyckerveste. “We willen nu geen draconische maatregelen waar we later spijt van hebben,” doelde hij op voorstellen om het sportcomplex dan maar – vanwege de grote kostenpost – tegen de grond te werken.
KLIK HIER voor meer achtergrondinformatie over dit dossier.

← Vorig bericht

Giro d’Italia winnaar Dumoulin bij Hammer Sportzone

Koningsvogelschieten in Strucht

Volgend bericht →