Broekhem-Zuid tegen nieuwe digitale bezoekersregeling

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Broekhem-Zuid tegen nieuwe digitale bezoekersregeling

In Broekhem-Zuid zijn 300 handtekeningen opgehaald als protest tegen de nieuwe digitale bezoekersregeling die per 1 juli a.s. wordt ingevoerd. Een actiecomité uit de wijk heeft de handtekeningen dinsdag aangeboden aan het college van B&W en alle raadsleden.
“Bij het verlenen van de parkeervergunningen staat nergens de bezoekersregeling vermeld en hoe die in elkaar steekt en wat die kost”, aldus de eerste regel van het bezwaarschrift van het actiecomité. Een ander argument is volgens de ondertekenaars dat ze niet willen dat hun kentekens en privé gegevens niet worden overdragen aan het bedrijf dat de parkeervergunningen digitaal aanbiedt.
Volgens de indieners is veel niet geregeld in de nieuwe regeling. Zoals mantelzorgers die familie komen verzorgen, wijkverpleging, oppas opa’s en oma’s, langdurig familiebezoek. De senioren voelen zich niet gehoord.
Vanavond vanaf 19 uur komt het nieuwe parkeerbeleid aan de orde tijdens de EFTR-commissievergadering in het gemeentehuis. De vergadering is openbaar.

← Vorig bericht

Hoop op Vrije School Heuvelland blijft

Junioren wereldkampioen karten komt uit Vilt

Volgend bericht →