'Horeca Valkenburg schreeuwt om personeel'

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » 'Horeca Valkenburg schreeuwt om personeel'

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief over ‘personeel in de horeca’. Een actueel thema in toeristische Valkenburg. TV Valkenburg plaatst de brief integraal.
———–
Horeca Valkenburg schreeuwt om personeel!
Noodkreet van onze leden van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Valkenburg. Bedieningsmedewerkers, kamerschoonmaak, afwassers, koks, noem maar op, ze zijn er niet!
Op dit moment zijn er bedrijven die noodgedwongen beperkte openingstijden hebben en een aangepaste menukaart hanteren omdat er simpelweg geen personeel is, hotels houden kamers dicht omdat ze niet gepoetst kunnen worden !!!! DAT KAN TOCH NIET !
er moeten toch mensen zijn die een paar uurtjes kunnen afwassen, tafeltjes afruimen of stofzuigen.
Kom op zeg. Ik zie capabele mensen (uitkering) ’s morgens al op een terras koffie drinken en diezelfde mensen in de namiddag aan het wijntje?
Wellicht ligt hier een taak voor afdeling sociale zaken bij de betreffende instantie van onze gemeente (strenge controle). Mensen die al solliciteren beginnen meteen over hoeveel wit en hoeveel zwart, (argument: anders raak ik mijn toeslagen kwijt en kan ik net zo goed thuis blijven). Daarnaast is het zo dat de salarissen nu de pan uit vliegen: een goede serveerster van een jaar of 20  student) vraagt (en krijgt) € 14,50 netto per uur! en zegt er meteen bij wanneer ze komt werken en wanneer niet ( hoezo Horeca is een baantje waar je wordt uitgebuit) WAAR ZIJN WIJ MEE BEZIG OMDAT GOED TE VINDEN! tevens heeft dit heeft tot gevolg dat medewerkers bij elkaar worden weggekocht, (personeel zegt gewoon: morgen kom ik niet meer, ik ga bij XXX werken daar krijg ik meer salaris of vaker vrij) contract of niet, als je als ondernemer, nog wat zeurt, melden ze zich ziek en komen ze ook niet meer werken. Dus als ondernemer geen poot om op te staan.
Gemeente, ondernemers, collega’s, zeg het maar: Hoe nu verder! Straks komt het hoogseizoen (Kerstmarkt). Elke suggestie is welkom.
Theo Rooding,
Voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Valkenburg.
——–
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.

← Vorig bericht

Man overleden na vechtpartij

Getuigen gezocht van vechtpartij met dodelijke afloop

Volgend bericht →