Ingezonden brief over blokkering vriend via Facebook

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ingezonden brief over blokkering vriend via Facebook

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief over ‘een blokkering van een vriend via Facebook’. De publicatie kunt u HIER vinden. TV Valkenburg plaatst de brief integraal.
——-
Lieve Jef,
Ten einde raad kies ik voor deze weg om in contact met je te komen. Je kan niet bevroeden hoe de schrik mij om het hart sloeg toen ik deze week, toen ik rond 24:00 moe maar voldaan na een avond repeteren met mijn schlagerband, thuis op de bank plofte en ik mijn Ipad ter hand nam om nog even naar jou stimulerende Facebook berichten te zoeken, ze niet meer kon vinden.
Nadat ik mijn modem 4 keer gereset had moest ik toch echt tot de schokkende conclusie komen dat je mij geblokt had. In paniek ging ik bij mezelf te rade welk groot onrecht ik je had aangedaan om dit te verdienen.
Jef je weet hoe graag ik met je in discussie ging als je weer een keer van leer trok tegen het grote onrecht wat telkens weer door de slappe Valkenburgse notabelen over hun burgers wordt uitgestort.
Elke keer vroeg ik je: “Jef hoe zou jouw nieuwe partij dit aanpakken?”
Je plaagde me dan altijd met: “Wacht maar. Ons partijprogramma is in aantocht.”
Maar ik merkte Jef dat je toon steeds harder werd in onze verkapte bromance want ja Jef zo zag ik dat. Twee Narren die elkaar gevonden hadden in de reflectie van Tijl Uilenspiegels spiegel.
Toen ik opmerkte dat zelfs Geertje iets kan leren van je populistische uitingen werd je, terecht wellicht, dan ook boos op me. Natuurlijk inhoudelijk sta jij net zo ver van onze blonde adonis als ik sta maar Jef je moet toegeven ook Geert houdt ervan stof te doen opwaaien en jij veroorzaakt met gemak kleine wervelwindjes.
Ik had de signalen natuurlijk moeten herkennen zoals mensen die mij persoonlijke berichtjes stuurden dat je ze geblokt had en of ik toch alsjeblieft doorging met jou te prikkelen met kleine goed bedoelde plaagstootjes.
Maar nee dus. Jef je hebt me geblokt met de woorden:
”Jij blijft vragen naar bekende weg. Je moet je eens verdiepen in de voorgeschiedenis van de Polfermolen. Van de andere kant heb ik het een beetje gehad met jouw. Je probeer mij telkensmale uit de tent te lokken. Maar hier trap ik niet in. Daarom zeg ik nu ook tegen jouw bay, bay en zwaai, zwaai.!” (einde citaat). Dat doet pijn Jef. Ik wil je niet missen.
Natuurlijk wil ik je uit de tent lokken want straks zit je weer, naar het er uit ziet diep in de Valkenburgse politiek verankerd en ik wil dan kunnen zien en horen Jef, uit eerste hand ervaren hoe jij en de jouwen alle problemen rond Polfermolen, Croix de bourgogne, Redbull verkwisting, etc gaan aanpakken.
Dus Jef ik smeek je ontblok mij en laat me weer in je hart.
Ik weet Jef kritiek kan pijn doen. Ik denk dat velen dat met me eens zijn omdat ook jij Jef graag heel direct en gepassioneerd kritisch kan zijn. Maar Jef bij het nobele spel van kaatsen kun je de bal ook retour verwachten en als je alle spelers aan de andere kant van de lijn (is die er überhaupt bij kaatsen) elimineert blijf je uiteindelijk eenzaam en alleen achter Jef en dat gun ik je niet daarvoor houd ik gewoon te veel van je.
In afwachting van je glimlach en in oprechte liefde groet ik je,
Walther Odekerken
——
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.

← Vorig bericht

Vrolijke afsluiting laatste schoolweek in Schin op Geul

Niels Dauven lijsttrekker AB bij gemeenteraadsverkiezingen

Volgend bericht →