Ingezonden brief over 'gemeentelijk beleid'

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ingezonden brief over 'gemeentelijk beleid'

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief over ‘gemeentelijke beleid’. TV Valkenburg plaatst de brief integraal.
——–
Onlangs werd de vergunning ingediend i.v.m. de herbouw van Hotel Croix de Bourgogne. Is dit niet een wassen neus want het lijkt er wel heel sterk op dat het al lang uitgemaakte zaak is dat het hotel er komt? Laat ik vooropstellen dat ik geen idee heb of er behoefte is aan nog een hotel in Valkenburg – jaren geleden zei al iemand: “wat ga je in Valkenburg doen want je ziet alleen maar (andere) toeristen” – maar het Theodoor Dorrenplein is pas een paar jaar geleden gerenoveerd. Wellicht niet toevallig liggen er, vanaf die renovatie, op het deel waar straks “misschien” het hotel komt bakstenen i.p.v. de tegels die op de rest van het plein liggen. De terrasstoelen aan de Oostzijde hebben ondertussen het halve plein geannexeerd dus kan je straks, als dat hotel er staat, nog praten over een plein? Alhoewel: het Grendelplein beslaat ook maar een paar vierkante meters… Overigens zijn de, uit Nepal geïmporteerde, stenen voor de bestrating van de binnenstad onlangs voor de zoveelste keer vervangen omdat de gemeente kennelijk niet bedacht heeft dat die stenen niet berekend zijn op het vrachtverkeer dat de horeca aanlevert… De Geulpoort is (her)bouwd (ik heb begrepen dat het niet eens zeker is of daar ooit een poort gestaan heeft) met een “nog in te vullen bestemming” voor de ruimte daarnaast: toen ik die ruimte zag was mijn eerste gedachte “wat denk je te kunnen doen met een paar vierkante meter waarvan de helft onbruikbaar is omdat het onder een aflopend plafond ligt terwijl daar, direct tegenover, Botterweck en het begin van Grote Straat met bijna alleen maar horeca, zit?”. Sowieso had het mij handiger geleken wanneer de gemeente eerst had gepolst of er gegadigden zouden zijn voor de exploitatie van die toren voordát ze het ding – met een wenteltrap die totaal niet in het beeld van de toren past maar oké: smaken verschillen – neergezet hadden.
Daarnaast herinner ik me foto’s van het oude “Croix…” die afgelopen jaren gepubliceerd zijn: wanneer het hotel in zijn oude vorm herbouwd gaat worden zal bijna iedereen die nu op het Theodoor Dorrenplein van de zon zit te genieten een andere plek moeten zien te vinden: zullen de horecaondernemingen aan het dr. Erensplein wel leuk vinden…
Bovendien hoor ik nogal wat mensen van buiten het centrum – de dorpskernen maar ook in Valkenburg zelf: tussen zorgcentrum Oosterbeemd en het Berkelplein liggen de trottoirtegels los en ongelijk (niet voor niets gaan de rollatorgebruikers liever over de straat dan over het trottoir); gaten in het asfalt worden provisorisch gevuld zodat het gat na een regenbui weer terug is – klagen dat zij wel gemeentelijke belastingen moeten ophoesten terwijl in hun leefomgeving vrijwel niks gebeurt. Wanneer het geregend heeft en het pad naast de Geul geen optie is, is het Bat en dan langs hotel Walram voor rolstoel- of rollatorgebruikers de enige begaanbare weg over het Walramplein maar daar staan nogal eens auto’s op het trottoir de doorgang te blokkeren. Ik heb dat doorgegeven aan de gemeente maar vooralsnog zie ik geen handhaving.
Oké, de omgeving van de supermarkt in Berg wordt onderhanden genomen maar in Sibbe, Schin op Geul en zelfs Broekhem wordt de toegankelijkheid voor mensen met rollator of rolstoel er niet beter op: winkels, pinautomaten worden weggehaald dus voor alles waar geld voor nodig is moet je zien hoe je drie kilometer verderop komt (en weer terug) en dan verbaast de gemeente zich er over dat die dorpskernen leeglopen…
Met vriendelijke groet,
Dhr. Stoks, Valkenburg aan de Geul
——————
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.

← Vorig bericht

Valkenburg aan de Geul krijgt LED-verlichting

Meedoen aan de menselijke ketting?

Volgend bericht →